Način pripreme
Ne stavljam orahe, pošto moji ukućani vole bez. Vi možete dodati.
Pripremite kalupe od papira za pečenje. Uzmite posudice ili čaše. Obložite ih papirom po veličini. U njih stavite mafine od bundeva.
Bundevu pomešajte sa šećerom i cimetom. Sipajte je u đevđir i stavite iznad neke posud. Radim to jer bundeva počinje da pušta sok, koji će učiniti da mafini budu mnogo mokri.
Uzimamo dve kore, preko gornje stavljamo malo ulja. Stavljamo bundevu, rasporedimo po celoj kori. Uvijamo u rolat, posle savijamo na krug i poupremo odozdo. Poređamo mafine u prethodno pripremljene kalupe od papira.
Moje mafine od bundeve sam pekla u air fryer-u na programu bake - 170 stepeni. 10 minuta sa papirom za pečenje. Nakon toga sam ih izvadila i pekla još 10 minuta.