Način pripreme
Jedno pakovanje finih kora za pitu sam koristila za ovaj recept. Napravila sam mešavinu sa 250 g kiselog mleka i 3, 5 g suvog kvasca plus sa kašičicom šećera.
Ostavila sam pet minuta i nakon toga sam pomešala sa tri umućena jaja, tri kašike ulja, dve kašike brašno i kašičicom soli.
Svaku koru sam mazala na pola ovom smeso, nakon toga sam je presavijala u odozgo sam posula sa namrvljenim sirom, uvila u rolat i stavila u posudu za pečenje namazanu uljem. Tako sam uradila sa svim korama.
Odozgo sam uvijenu pitu namazala preostalom smesom i posula uljem, stavila i nekoliko parčića maslaca.
Pekla sam na 200 stepeni dok nije dobilo tamnu preplanulost, a vi možete da pečete kako se vama sviđa.
Dobija se ukusna pita koja mnogo liči na domaću, vičenu, odavno sam želela da probam ovaj recept.