Način pripreme
Mini kolačići za novogodišnju žurku - neodoljivo ukusni i omiljeni celoj porodici!
Za koru u posudi mikserom umtite jaja sa prstohvatom soli, dodajte šećer i mutite dok se ne dobije vazdušasta smesa. Dodajte ulje i zagrejano sveže mleko, izmešajte.
Pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom, dodajte ih u smesu od jaja zajedno sa izrendanom korom 1 pomorandže, pažljivo izmešajte smesu špatulom.
U kvadratnu tepsiju (ja sam koristila tepsiju rerne) obloženu papirom za pečenje ravnomerno rasporedite smesu i stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, pecite otprilike 20 minuta dok ne bude gotovo ili dok čačkalica ne bude suva.
Čašom ili prstenom isecite koru u male okrugle oblike, a ostatke izmrvite u blenderu.
Iscedite sok pomorandže i zalijte sa po 1 supenom kašikom svaki okrugli komad kore i ostavite poređane sa strane.
Pređite na krem, mikserom umutite pavlaku u posudi dok se ne dobije vazdušni krem. Dodajte krem sir i kondenzovano mleko, mutite dok se ne dobije homogena vazdušasta smesa.
Stavite krem u špric i na svaki komad kore, formirajući gomilicu krema.
Svaki mini kolačić pospite mrvicama kore i šećerom u prahu po želji.
Kolačići za vašu žurku su gotovi i nestaće veoma brzo!