Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Vučje sarme u multikuker i air fryer-u

Vučje sarme u multikuker i air fryer-u

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Vučje sarme u multikuker i air fryer-u
Fotografije: Valeria
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Vučje sarme - samo da imate svinjsko meso i kiseli kupus, gde ćete peći - nema veze"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1 kg
  • listovi kupusa - od 1 komada, kiseli kupus
  • začini po ukusu - so
  • crni biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski vrat se seče na sitne komadiće i pomeša se sa začinima.

Uzima se jedan list kupusa, stavlja se meso i uvija se lep.

U osnovnu posudu multikukera se sipa 1 šolja vode.

Sarme od kupusa se ređaju u korpicu iznad vode. Uključuje se na visoki pritisak na 10 minuta. Kada isteče vreme, sačeka se još 10 minuta i ispušta se pritisak.

Vučje sarme se pospu alevom mamrikom i poređaju u air fryer.

Vučje sarme u multikukeru i air fryer-u se peku na programu roast - 190°C, po 10 minuta sa svake strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: