Keto božićni kolačići

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Keto božićni kolačići
Fotografije: Valeria
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Keksiće sam slepila sa domaćim slatkom bez šećera. Na kraju sam kolačiće posula sa malo stevije. Dobijena je mala i ukusna božićna magija"

Potrebni sastojci

  • maslac - 60 g, istopljeni
  • krem sir - 40 g
  • jaje - 1 komad /L veličina/
  • vanila - 1/2 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir u prahu - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • zaslađivač - 50 g /stevija i eritritol/
  • bademovo brašno - 100 g
  • orasi - 100 g, sitno mleveni
  • kokosovo brašno - 25 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice /2 g/
* merne jedinice

Način pripreme

NApomena - moji zaslađivači su 1:1 u odnosu sa šećerom.

Svi sastojci osim orašastih ploda i brašna se pomešaju u posudi i mute se žicom za mućenje. Nakon toga se dodaju i oni zajedno sa praškom za pecivo. Meša se špatulom, a na kraju se mesi rukomaa. Dobija se veoma mekano testo.

Ostavite testo na desetak minuta na sobnoj temperaturi. Ako želite da ga razvijete i isečete kalupčićima, onda ga ostavite u frižideru barem na dva sata.

Od testa se kidaju komadi po 20 g i oblikuju se mali keksići. Videćete ih na jednoj od fotogragija. GLedajte da budu jednake veličine. Dobili smo 21 komad.

Keto keksići se stavljaju u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 15-20 minuta. Ali svaka rerna peče drugačije, nadgledajte ih,

Ostavite keksiće da se u potpunosti ohlade. Možete direktno da jedete i tako, svakako su mnogo ukusni.

Keksiće sam slepila sa domaćim slatkom bez šećera.

Na kraju sam posula keto božićne kolačiće sa malo stevije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: