Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Turske uvijene pitice

Turske uvijene pitice

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Turske uvijene pitice
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Turske uvijene pitice koje vrede svaki zalogaj! Sačuvajte ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - otprilike 300 g, 2 komada, okrugle
  • jaja - 3 komada, M
  • kiselo mleko - 100 g
  • soda - 1/2 kašičice
  • ulje - 100 ml
  • sir - 200 g
  • maslac - 30 g
  • susam - 1 supena kašika, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove neodoljive uvijene pite koristila sam turske okrugle kore, pečene ispod sača. Kore su prečnika otprilike 50-60 cm.

Svaku koru sam rasekla an 4 jednaka dela i tako se dobilo 8 trouglova.

Poređala sam ih jednu na drugu.

U posudi sam pomešala kiselo mleko i sodu. Izmešala sam i čim se aktiviralo, dodala sam jaja, prethodno umućena, i ulje.

U drugu posudu sam izmrvila sir.

Svaki od trouglova sam namazala sa po 3 supene kašikje smese od mleka i jaja i posula sma izmrvljenim sirom u širokom kraju svake kore.

Uvila sam u labavi rolat, nakon toga sam uvila oba kraja i uvila sam u puža.

Pitice sam poređala u tepsiju namazanu s malo ulja, na rastojanje jednu od druge.

Namazala sam ih ostalom smesom, posula crnim susamom i stavila po parče maslaca u centar svake turske pitice.

Ostavila sam pitice da odstoje 10 minuta, a za to vreme sam zagrejala rernu na 180°C.

Pekla sam turske uvijene pitice 30 minuta dok se ne dobije lepa zlatkasta boja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: