Način pripreme
Za ove neodoljive uvijene pite koristila sam turske okrugle kore, pečene ispod sača. Kore su prečnika otprilike 50-60 cm.
Svaku koru sam rasekla an 4 jednaka dela i tako se dobilo 8 trouglova.
Poređala sam ih jednu na drugu.
U posudi sam pomešala kiselo mleko i sodu. Izmešala sam i čim se aktiviralo, dodala sam jaja, prethodno umućena, i ulje.
U drugu posudu sam izmrvila sir.
Svaki od trouglova sam namazala sa po 3 supene kašikje smese od mleka i jaja i posula sma izmrvljenim sirom u širokom kraju svake kore.
Uvila sam u labavi rolat, nakon toga sam uvila oba kraja i uvila sam u puža.
Pitice sam poređala u tepsiju namazanu s malo ulja, na rastojanje jednu od druge.
Namazala sam ih ostalom smesom, posula crnim susamom i stavila po parče maslaca u centar svake turske pitice.
Ostavila sam pitice da odstoje 10 minuta, a za to vreme sam zagrejala rernu na 180°C.
Pekla sam turske uvijene pitice 30 minuta dok se ne dobije lepa zlatkasta boja.