Način pripreme
U velikoj posudi mariniramo pile sa soja sosom, maslinovim uljem, ljutim sosom, crnim biberom, belim lukom u prahu i lukom u prahu i ostavljamo na barem sat vremena.
Isečemo krompir na četvrtinice i kuvamo ga (delimično) u posoljenoj ključaloj vodi 8 minuta. Ne sme da se prekuva. Dobro ga ocedimo i ostavljamo sa strane.
Stavljamo maslinovo ulje i maslac u tiganj na srednju vatru i dodajemo krompir. Propržimo ga da postanu zlatast, nakon čega ga vadimo iz tiganja.
Stavljamo piletinu u tiganj, zapečemo da bude zlatasta okrećemo je i ponovo kuvamo dok ne postane zlatasta.
Dodajemo beli luk i kuvamo još nekoliko minuta.
Ako ima ostale marinade dodajemo je u pile sa krompirom i ostavljamo da se kuva dok ne bude gotovo.
Nakon toga vraćamo krompir, dodajemo mladi luk i italijanski začin i kuvamo aromatično pile sa krompirom u tiganju još 5 minuta.