Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa gotovim korama i pomorandžama

Torta sa gotovim korama i pomorandžama

Torta sa gotovim korama i pomorandžama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Sveža torta sa pavlakom i aromom pomorandže"

Potrebni sastojci

  • kore - 3 komada
  • sirup - 1 šolja, šećerni
  • vanila - 1 komad
  • pavlaka - 500 ml
  • pomorandže - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • želatin - 1 kesica (10 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Toplim šećernim sirupom dodajte vanilu i natopite kore.

Naseckajte pomorandže na kolutiće i stavite ih u lključalu vodu na kratko. Tako promenite vodu 3-4 puta.

Stavite 1 šolju vode da uzavri sa 1 šoljom šećera. Dodajte kružiće od pomorandže i ostavite ih da upiju sirup.

Umutite pavlaku u gusti sneg i sastoavite tortu tako što kore namažete kremom. Na vrh poređajte kolutiće pomorandže i zalijte ih želatinom rastvorenim prema uputstvima na pakovanju.

Ohladite i ostavite tortu sa pavlakom da upije sirup na nekoliko sati pre nego što servirate.

Torta sa gotovim korama i pomorandžama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: