Engleski keks

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5155k449
Engleski keks2 / 2
25/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
50
"Serivrajte uz šolju aromatičnog čaja"

Potrebni sastojci

  • maslac - 2 pakovanja (po 125 g)
  • jaja - 4 komada
  • kvasac - 1 kocka (42 g)
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno
  • šećer - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo mlake vode i ostavite da naraste.

Istopite maslac na sobnoj temperaturi i razbijte jaja.

Dodajte kiselo mleko i kvasac. Promešajte.

Dodajte brašno i zamesite dok ne dobijete glatko testo. Ostavite testo da se podigne i naraste.

Gotovo testo iskidajte na fitilje i vežite u mašne.

Potopite svaku mašnu u šećer, okrenite šećerom na gore i poređajte keks u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom.

Ispecite engleski keks u zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: