Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od kisele pavlake

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od kisele pavlake

ažurirano:
ElinkaElinka
Početnik
17841
Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od kisele pavlake4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Sjajna gnezda, odgovarajuća za glavno jelo za goste."

Potrebni sastojci

  • Za gnezda
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • hleb - ili prezle
  • začini - po izboru
  • Za nadev
  • kisela pavlaka - 200 g
  • kačkavalj - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • čubar - ili mirođija
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mnleveno meso umesite kao za ćuftice (jaje, čubar, luk, prezle ili hleb, aleva paprika i crni biber). Ostavite ga u frižideru na sat vremena.

Kada je već gotovo, oblikujete ga u loptice srednje veličine i pritiskate sredinu kako bi se dobila gnezda.

U posudu sipajte pavlaku, izrendani kačkavalj, umućena jaja i začine.

Sve dobro mešate i punite gnezda. Pečete u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od kisele pavlake su veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: