Način pripreme
Mocarela se izrenda i sa krem sirom se topi na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj rerni 2 minute. Kada se izvadi, razmesi se špatulom.
Dodaje se jaje i ponovo se mepa. Na kraju se dodaje brašno sa praškom za pecivo i ksantan gma.
Mesi se testo. Testo se uvija u foliju i stavlja se u frižider barem na sat vremena.
Oba jaja za nadev se mute viljuškom. U njih se izmrvi sir i ponovo se muti.
Gotovo testo se deli na 6 jednakih lopti. Svaka lopta se razvija između dva lista papira za pečenje. Kora da bude prečnika otprilike 22-23 cm.
Nakon toga gornji list papira se skida. Kora se premazuje delom nadeva. Počinje da se uvija sa jednog kraja tako što se podiže lagano prstima i uvija u rolat. I da vam se negde pocepa, nije problem. Za sve kore koristim jedan te isti papir za pečenje.
Pita se ređa u tepsiju prečnika 20 cm. Obavezno stavite papir za pečenje.
Uvijena pita se peče na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 30 minuta. Vreme zavisi od rerne. Moja je na gas i peče drugačije, procenite vašu.
Keto novogodišnja pita sa srećkama je gotova.