Način pripreme
Priprema nadeva:
Umutite 6 jaja u velikoj posudi. Dodajte kiselo mleko i izmešajte. Izdrobite sir i dodajte ga u smesu, mešajte dok ne postane homogena.
Ređanje i oblikovanje uvijene pite:
Istopite 100 grama maslaca.
Tepsiju podmažite maslacem.
Uzmite dve kore, blago ih namažite istopljenim maslacem i ravnomerno rasporedite nadev. Koru uvijte u rolat.
Rolnice poređajte u spiralu u podmazanu tepsiju počinjući od centa. Ponavljajte dok ne potrošite kore i nadev.
Dodavanje srećki:
Ako koristite srećke, uvijte ih u aluminijumsku foliju ili papir za pečenje i stavite između slojeva rolnica ili u koru, lagano podvijajući.
Preliv:
Pitu zalijte ostalim maslacem.
Umutite 1 jaje u posudi. Pomešajte ga sa gaziranom vodom. Ravnomerno zalijte uvijenu pitu ovom smesom.
Pečenje:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pitu pecite otprilike 40-50 minuta dok ne postane zlatkasta i hrskava.
Nakon pečenja pitu pokrijte čistom krpom na 10-15 minuta kako bi lagano omekšala. Rasecite je i servirajte tako što svako otkriva svoju sreću.
Neka vam je slatko.
Takođe, pogledajte kako da pita ostane naduvena i pročitajte ove originalne srećke za pitu, koje možete sami pripremiti u kućnim uslovima.