Način pripreme
Priprema čokoladnog musa:
Rastvorite dve kesice želatina u 4 supeen kašike hladne vode.
Svi ostali sastopjci se pomešaju i stavljaju u posudu na ringli. Smesa ni u kakvom slučaju ne sme da provri, nego samo da se zagreje do stepena da vas peče. Provera va se prstom. Tada se ringla smanjuje na najniži stepen.
Nabubreli želatin se sipa direktno u smesu. Nije potrebno da ga rastvarate na vodenoj pari. Meša se dok se želatin ne istopi.
Smesa se skida sa ringle i ostavlja se da se ohladi. Nakon toga se sipa u odgovarajući kalup.
Kada se ohladi, stavlja se u frižider da se stegne - na otprilike 2 sata je gotovo. Tek data pravite beli deo.
Pripremanje belog musa:
Beli mus se pravi na isti način kao i čokoladni mus. Kada se dovoljno ohladi, sipa se direktno na čokoladni koji bi trebalo da se dobro stegnuo.
Stavite tortu u frižider dok se ne stegne i beli mus.
Napomena:
Pre sam pravila čokoladnu tortu u okruglom i visokom kalupu sa prečnikom od 17 cm. Sada sam odlučila da napravim u silikonskom kalupu za jelku, ali nisam procenila da je plići. Pa mi se beli deo nije uhvatio ceo.
Ako koristite isti kalup, savetujem vam da stavite jednake količine bele i čokoladne smese, ali po manje. Ostalo sipajte u čašice.
Keto novogodišnja torta dupli mus je gotova.