Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Slani rolat»Praznični rolat od jagnjetine

Praznični rolat od jagnjetine

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Praznični rolat od jagnjetine1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
5
"Ovom rolatu od jagnjetine fali samo jedna bogata zelena salata"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1 but
  • maslac - 6 kašika
  • korenje - za supu
  • govedina - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • peršun
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 1 kriška belog
  • brašno - 1 kašika
  • vino - 1 šolja
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jagnjeći but, osušite i isecite prednji deo da biste uklonili kost. Rastvorite meso i lagano ga istucite, začinite solju i biberom. Unutrašnjost mesa premazati belancetom i puniti nadevom.

Za fil sitno iseckajte govedinu i dodajte je umućenom maslacu. Začinite solju, biberom, seckanim peršunom, 1 žumancetom, hlebom namočenim u mleko i oceđenim, kao i rendanim crnim lukom i dobro promešajte.

Rasporedite po butu, umotajte meso u rolat, zavežite debelim koncem i stavite meso da se zapečati sa svih strana u vrelo ulje. Dodajte očišćeno i iseckano korenje za supu.

Dodajte po malo vode i dodajte vino, dinstajte meso dok ne omekša. Zatim ga prebacite u rernu i pecite 15 minuta. Procedite sos iz pleha i poslužite uz rolat od jagnjetine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: