Način pripreme
Pomešajte jagnjeće mleveno meso sa sitno naseckanom divljom nanom, peršunom, lukom i belim lukom.
Dodajte prethodno samleven u blenderu prepečeni hleb, jaje, koru limuna, mlevene orahe, cimet. Začinite solju i crnim biberom.
Umesite mleveno meso i dodajte ga u frižider na otprilike sat vremena kako bi se arome pomešale.
Kada je gotovo, od mlevenog mesa napravite male loptice (veličine oraha). Poređajte ih u tepsiju, obloženu papirom za pečenje, namažite ih blago uljem i pecite otprilike 15-17 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
U međuvremenu napravite sos tako što pomešate tahini sa limunovim sokom i hladnom vodom.
Začinite solju i crnim biberom i dobro izmešajte. Dodajte hladnu vodu, ukoliko je previše gust.
Poslužite ćuftice sa sosom i arapskim pogačama ili garnirungom po želji.
Ćuftice od jagnjetine sa tahini sosom su veoma ukusne.
Recept je preuzet sa bonapeti.