Način pripreme
Pirinač namočite na 40 minuta. Isperite ga pod mlazom vode dok skrob ne spadne. Pirinač kuvajte dok ne bude gotov. Ocedite ga i ohladite na kratko.
Zagrejte pirinčano sirće zajedno sa šećerom i solju. SIpajte smesu u pirinač, dodajte vasabi sos i soja sos i mešajte.
U odgovarajući tanjir stavite list nori kora. Sipajte polovinu pirinča i ravnomerno raširite.
Odozgo poređajte tanko naseckani krastavac, avokado i surimi štapići. U ostali deo pirinča dodajte kurkumu i mešajte dok se ne oboji u žutu. Napravite sloj od žutog pirinča i zagladite.
Garnirajte po želji tortu sa avokadom, krastavcem, kavijarom, rolnicama od rakova i klicama brokolija.
U sredinu stavite ružu od nori kora.
Poslužite slanu tortu sa vasabijem.
Suši Torta je gotova.