Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Kinoa sa prokeljem i paprikama

Kinoa sa prokeljem i paprikama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kinoa sa prokeljem i paprikama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Veoma ukusno, zdravo - ne možete da prestanete da je jedete! Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 15 supenih kašika (sa zaobljenim vrhom)
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • tikvica - 1/2 komada
  • morač - 1 glavica
  • prokelj - otprilike 15 zeleniša
  • paprika - 1 komad, crvena +1 žuta paprika
  • ulje - 4 supene kašike
  • balzamovo sirće - 2 supene kašike ili po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite kinou kako biste uklonili saponine. Nakon toga je kuvajte dok ne bude gotova, otprilike 10-15 minuta. Ocedite i ostavite sa strane. Ja sam koristila miks trobojne kinoe, ali jelo može da se napravi i sa običnom jednobojnom.

Pripremite sve povrće tako što ga lepo operete i očistite. Posle ga naseckajte. Paprike, morač i luk na ivice, prokelj na polovinice, beli luk na kružiće, tikvicu na štapiće.

Zagrejte ulje u velikom tiganju i prvo propržite luk. Dodajte ostalo povrće sledećim redosledom pre nekoliko minutica (1-2): morač, prokelj, paprike, beli luk, tikvicu.

Kuva se dok ne postane krhko, sa blagom zlatkastom bojom, ali ne i meko da se ne bi raspalo. Volim da bude blaog hrskavo (posebno tikvica i donekle prokelj).

Ako želite da vaše povrće bude veoma mekano, možete da ga dinstate sa malo vodice.

Posolite i sipajte balzamiko sirće i izmešajte. Ono će dati odličnu bpju i ukus kinoe sa povrćem.

Na kraju dodajte oceđenu kinou, izmešajte i servirajte.

Veoma ukusno, zdravo - ne možete prestati da jedete! Prijatno sa ovom kinoom sa prokeljem i paprikama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: