Način pripreme
Uključite rernu da se zagreva na 180°C i nauljite i nabrašnite kalup za kolač.
U posudi umutite jaja sa šećerom dok se ne dobije vazdušasta i gusta smesa. Dodajte fino izrendane kore citrusa i vanilu.
Dolazi red na kisleo mleko, ulje i na kraju brašno. Ono se prosejava direktno u smesu zajedno sa praškom za pecivo tako što se meša nežnim pokretima drvenom kašikom dok se u potpunosti ne usvoji.
Sipajte smesu za kolač u prirpemljeni kalup i ubacite u prethodno zagrejanu rernu.
Običan kolač pecite otprilike 30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Ostavite gotov kolač na 10 minuta u kalupu, nakon toga ga pažljivo odvojte i ostavite da se dodatno ohladi na rešetci.
Pospite šećerom u prahu (po želji) i poslužite običan kolač sa kiselim mlekom.
Neka vam je slatko!