Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Banana hleb sa kiselom pavlakom

Banana hleb sa kiselom pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Banana hleb sa kiselom pavlakom9 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Banana hleb sa kiselom pavlakom je veoma ukusan u svako doba dana i noći, gde god da ste"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 160 g
  • brašno - 260 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 65 ml ili poluistopljeni maslac
  • jaja - 2 komada
  • banane - 2 komada (otprilike 270 g, oljuštene)
  • orasi - 80 g, krupno iseckani
  • orasi - 2 supene kašike, s vrha, fino mleveni
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 110 g
  • sok od limuna - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom i dodajte kiselu pavlaku i ulje, bez prestajanja sa mućenjem dok se ne dobije homogena smesa.

Dve dobro sazrele banane izgnječite u pire i pomešajte ih sa dve kašike sveže isceđenog limunovog soka i sode.

Stavite ih u smesu sa jajima i mešajte metalnom žicom za mućenje, ne miskerom.

Posle dodajte i brašno ponovo mešajući žicom za mućenje dok se u potpunosti ne usvoji.

Na kraju stavite orahe - 2 kašike fino mlevenih + otprilike 80 g istucanih krupno.

Izmešajte i prebacite u nauljen i nabrašnjen pravougaoni kalup za kolač ili za hleb za sendviče.

Pecite otprilike 40 minuta na 180 °C u prethodno zagrejanoj rerni.

Ostavite da se ohladi malo i okrenite na rešetku slatki hleb.

Kada se banana hleb u potpunosti ohladi, naseckajte ga i poslužite sa kiselom pavlakom i karamel topingom.

Banana hleb sa kiselom palvakom sa Dulce de Leche takođe bi odlično išao!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: