Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Pečena zečetina sa krompirom

Pečena zečetina sa krompirom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Pečena zečetina sa krompirom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
12
"Ova doza pečene zečetine sa krompirom je dovoljna da okupi porodicu."

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad, ceo
  • zečiji bataci - 6 komada
  • krompir - 3 kg
  • so
  • aleva paprika
  • maslac - 300 g
  • bujon - 2 tegle, zečiji
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oguli i opere. Nasecka se na polumesece.

Stavlja se u veliku i duboku tepsiju koja ima poklopac. Posoli se i izmeša. Zec i zečiji bataci se operu i dobro usole.

Ređaju se u tepsiju sa krompirom tako što se prave rupice za njih.

Začije meso se posipa alevom paprikom. Maslac se raspoređuje po svim komadima zečetine i krompira.

Sve se zaliva zečijim bujonom. Ako je potrebno, po vašoj proceni se dodaje još tečnosti - vode. Tepsija se poklapa poklopcem.

Zec u rerni se peče 3 sata na 180°C, to je dovoljno da se zapeče jelo i sa poklopcem, ali ako je potrebno, poslednjih minuta pečenja se skida.

Ova doza pečene zečetine sa krompirom je dovoljna da okupi porodicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: