Način pripreme
U kontejner mini pekare se prvo stavljaju tečni sastojci - sveže mleko, pretodno umućena jaja, kiselo mleko i ulje.
Odozgo se stavlja prethodno prosejano brašno, šećer, so i izmrvljen svež kvasac.
Mini pekara se uključuje na program za pravljenje testa, koji traje sat vremena i trideset minuta.
Kada je testo za penjurliju naraslo, razvija se u pravougaonik ili elipsu. Kora se premazuje maslacem i posipa izmrvljenim sirom.
Uvija se u rolat i seče na kolutove.
Kolutovi testa se ređaju u nauljenu tepsiju i ostavljaju se da ponovo nadođu na otprilike dvadeset minuta.
Kada penjurlija nadođe, premazuje se umućenim žumancem i stavlja se da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C otprilike 40 minuta.
Da bi penjurlija mešena u mini pekari postale mekana i vazdušasta, dobro bi bilo da se prilikom pečenja u rernu stavi metalna posudica sa vodom.