Način pripreme
U posudi se muti jaje zajedno sa uljem i svežim mlekom. Meša se dok se ne dobije homogena konzistencija.
Od ove smese se odvaja malo za premazivanje malih pitica.
U posebnoj posudi se pomešaju odmrznut i oceđen spanać sa izmrvljenim sirom.
Uzima se jedan list kora za pitu i premazuje se mlečnom smesom od jaja. Odozgo se stavlja druga kora koja se premazuje na isti način.
Tako jedna na drugu se stavljaju tri ili četiri kore.
Na poslednju se raspoređuje smesa sa spanaćem i sirom. Kore se uvijaju u rolat i seckaju na male trougliće.
Tako se pradi dok se ne potroše sastojci. Trouglaste pitice se ređaju u tepsiju na papir za pečenje.
Premazuju se u početku odvojenom smesom i posipaju se makovim semenom.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 15 minuta ili dok krajevi mini pica sa spanaćem ne porumene.