Način pripreme
Oljuštenu bundevu isečemo na sitne kockice. Oljuštimo luk i takođe kao i spanać operemo i isečemo sitno.
Promešamo povrće sa začinima - biberom, kuminom, alevom paprikom, čubrom i bosiljkom (sušenim i izmrvljenim).
U posebnoj posudi pomešamo jaje sa kiselim mlekom i nadošlom sodom u njemu, posolimo himalajskom soli.
U jednom paketu finih kora za pitu se nalazi 12-14 komada. I pošto koristimo po dve kore za trouglastu pitu, onda ćemo deliti dve vrste nadeva na 6-7 jednakih delova.
Uzimamo dve fine kore, namažemo prvu nerafinisanim suncokretovim uljem po dva horizontalna kraja i okrećemo naopako - zalepimo na drugu.
Uz pomoć silikonske četke namažemo sredinu kore (celu suvu traku) i presavijamo na dva dela po dužini. Namažemo mlečnom smesom i posipamo nadevom od povrća.
Uvijamo na trougao (kako je na slikama). Na isti način iskoristimo i ostale sastojke, uvijene trouglove poređamo u ravan pleh, namazan nerafinisanim suncokretovim uljem.
Odozgo pitice namažemo preostalom mlečnom smesom, ukoliko je nemate, silikonskom četkom namažite jednim umućenim jajetom.
Pečemo na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Serviramo dok su još tople i hrskave.
Neverovatno ukusne pitice trouglovi sa spanaćem i bundevom, omiljene i malim i velikima! Odlična ideja za predivan porodični rućak.