Način pripreme
Jaja mutimo u penu, dodajemo toplu vodu, postepeno dodajemo šećer i esenciju, mutimo još 5 minuta, nakon čega dodajemo ulje.
BRapno pomešamo sa kokosovim brašnom ili mlevenim lešnicima (ja koristim lešnike, zato što kod kuće nisu ljubitelji kokosa), praškom za pecivom i pažljivo dodajemo u smesu od jaja. Testo za kore za tortu se sipa u tepsiju sa papirom za pečenje, pečemo 25-30 minuta u rerni na 180 °C.
Gotovu koru sečemo na tri ili barem dve kore (ja sam uspela na dve).
Krem:
Želatin se namoči u malo soka od kompota da nabubri.
Kisela pavlaka se pomeša sa šećerom u prahu i želatinom, dodaje se i vanila, muti se i tečna pavlaka i obe smese se zajedno pomešaju - tako je krem gotov.
Ređamo tortu od pavlake tako što mažemo krem i stavljamo komadiće ananasa iz kompota i možemo da dodamo komadiće pomorandže za više ukusa i arome!
Za više sočnosti torte sa ananasom, kore zalivamo sokom iz kompota!