Način pripreme
Za ovu svinjetinu na kineski način meso se nasecka na male svinjske zalogaje. Povrće se isecka na jednake trakice, prazuluk na kolutiće, a luk na polumesece.
Pečurke se naseckaju na četiri, a kineske crne pečurke se stavljaju u posudu i zalivaju se ključalom vodom 15 minuta. Čim se ohlade, po potrebi se naseckaju na menj komadiće.
U dubok vok tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Stavlja se naseckano meso i začinjava se crnim biberom. Meso treba da se zaprži.
Kada je gotov, stavlja se u drugu šerpicu bez masnoće sa 1 šoljicom vode da se dinsta.
U vok tiganj sa mašću se dodaje povrće, prvo šargarepa, nakon čega pečurke, paprike, praziluk i luk i na kraju ostalo povrće da se proprže na 4-5 minuta.
Kada je sve povrće proprženo, dodaje se i gotovo svinjsko meso.
Kinesko jelo je posoli i meša se da se pomešaju sastojci.
Dodaje se 1 supena kašika skroba, 1 supena kašika soja sosa, beli luk u prahu 1 kašičica, 1 supena kašika pirinčanog sirćeta, 2 supene kašike meda, po želji ljuta aleva paprika, 1 /2 kašičice crnog bibera, đumbir, 1 kašičica belog luka u prahu i ljuta aleva paprika po ukusu.
Mešajte pikantnu azijsku svinjetinu i odmah poslužite.