Način pripreme
Ako ste ljubitelji kokosovih torti obavezno probajte ovu ideju!
Podelite jaja na žumanca i belanca u dve posebne posudice.
Žumanca umutite sa šećerom muskovado, a belanca sa prstohvatom soli dok se ne dobije mekani vrhovi.
Istopite maslac i ostavite ga da se ohladi, nakon čega ga dodajte u žumanca u tankom mlazu uz neprestano mešanje.
Zatim dodajte kiselu pavlaku i ponovo mešajte.
Pomešajte belo i kokosovo brašno, kakao i prašak za pecivo i dodajte ih u delovima u smesu.
Na kraju dodajte belanca umućena u sneg i kokosovo brašno, mešajući špatulom. Kokos možete zameniti istom količinom naseckanihj orašastih plodova.
Smesu rasporedite u dve pravougaone tepsije obložene papirom za pečenje i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 170 stepeni na 25-30 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Tepsije koje sam koristila su dimenzija 17 sa 27 cm.
Gotove kore za tortu ohladite na rešetci, a dok se hlade pripremite krem za kolač.
Istopite kokosovu pavlaku na slaboj ringli.
Koristila sam pavlaku iz konzerve tako što sam stavila jednake količine tečnog i tvrdog dela.
I čokoladu istopite u posudi na vodenoj pari.
Pomešajte obe smese (kokosovu pavlaku i belu čokoladu) i dodajte ih u kiselu pavlaku. Izmešajte i krem za vaš kolač je gotov.
Ohlađene kore namažite kremom naizmenično ređajući koru i krem.
Tortu stavite u frižider na barem sat vremena i za to vreme pripremite žele od malina.
Namočite želatin u 30 ml hladne vode da nabubri.
U kaserolu stavite maline i šećer i ostavite da se kuvaju 5-6 minuta.
Nakon toga procedite smesu kroz cediljku kako biste odvojili semenke i u vruć sirup od malina dodajte nabubreli želatin. Izmešajte da se u potpunosti rastvori i nakon toga zalijte već ohlađeni desert.
Vratite u frižider na još nekoliko sati.
Ova torta sa kokosom i malinama je najlepša narednog dana, ali samo ukoliko možete sačekati.
Prijatno i neka vam je slatko!