Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pire»Pire od paškanata i celera

Pire od paškanata i celera

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Pire od paškanata i celera
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Pire od paškanata i celera - savršena podloga za vaš teleći stejk"

Potrebni sastojci

  • paškanat - 2 komada, srednji
  • celer - 1 glavica, srednja
  • praziluk - 1 komad
  • šargarepa - 10 komada
  • kurkuma - sa vrha noža
  • brašno do belog luka - 1 supena kašika
  • so - 1/4 kašičice
  • šareni biber - 3 prstohvata
  • kravlji maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Paškanat se oguli i veoma dobro opere.

Nasecka se na sitne komadiće. Ne renda se.

Opere se glavica celera, oguli se i nasecka se na kriškice.

Naseckani paškanat i celer se stavljaju u malu šerpu, zalivaju se hladnom vodom i kuvaju se 30 minuta nakon ključanja.

Šargarepe se ogule, operu i naseckaju na kružiće.

Praziluk se očisti, opere i krupno nasecka.

Naseckane šargarepe i parziluk se dinstaju na pari u šerpi sa duplim dnom za kuvanje na pari ili se stavljaju na metalni đevđir, đevđir se stavlja na šerpu u koju se sipa voda kako bi se povrće dinstalo. Na oba načina se dinsta poklopljeno.

Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi da omekša nakon čega se stavlja u malu posudu.

Dodaje se kurkuma, brašno od belog luka, so i miks šarenog bibera.

Maslac se veoma dobro izmeša sa začinima kako bi se začinio.

Kada je povrće skuvano i izdinstano stavlja se u posudu u kojoj će se mešati.

Povrće se izgnječi u pire od paškanata kašikom za pasiranje u krompir.

Dodaje se začinjeni maslac i veoma dobro se meša pire od paškanata i celera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Marija Milovanović
Marija Milovanović
Odlična ideja za prilog!
08.03.2023 23:34