Način pripreme
Paškanat se oguli i veoma dobro opere.
Nasecka se na sitne komadiće. Ne renda se.
Opere se glavica celera, oguli se i nasecka se na kriškice.
Naseckani paškanat i celer se stavljaju u malu šerpu, zalivaju se hladnom vodom i kuvaju se 30 minuta nakon ključanja.
Šargarepe se ogule, operu i naseckaju na kružiće.
Praziluk se očisti, opere i krupno nasecka.
Naseckane šargarepe i parziluk se dinstaju na pari u šerpi sa duplim dnom za kuvanje na pari ili se stavljaju na metalni đevđir, đevđir se stavlja na šerpu u koju se sipa voda kako bi se povrće dinstalo. Na oba načina se dinsta poklopljeno.
Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi da omekša nakon čega se stavlja u malu posudu.
Dodaje se kurkuma, brašno od belog luka, so i miks šarenog bibera.
Maslac se veoma dobro izmeša sa začinima kako bi se začinio.
Kada je povrće skuvano i izdinstano stavlja se u posudu u kojoj će se mešati.
Povrće se izgnječi u pire od paškanata kašikom za pasiranje u krompir.
Dodaje se začinjeni maslac i veoma dobro se meša pire od paškanata i celera.
Komentari