Sušeno svinjsko srce

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Početnik
174
Sušeno svinjsko srce1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Jedinstveno suvo meso od svinjskih srca koje nas je privuklo na prvi pogled"

Potrebni sastojci

  • svinjska srca - 2 kg
  • morska so - za soljenje
  • voda - 1, 5 litar, za salamuru
  • so - 100 g, za salamuru
  • biber - mleveni
  • aleva paprika
  • piskavica - istucana
  • beli luk - pasirani čenovi
  • belo vino - vinska čaša, suvo
  • čubar - ili kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Srca se iseku na pola i operu se tekućom vodom.

Ocede se i posipaju se solju - oko 70 g na 1 kg mesa.

Stoje na hladnom u frižideru nedelju dana. Pravimo jaku salamuru sa proporcijom 1, 5 litar vode plus 100 g soli u koju ubacujemo srca na još 7 dana.

Ocedimo od salamure i isperemo suvo meso pod tekućom vodom.

Uvaljamo u začine i zakačimo svinjska srca na provetrivo mesto na 7 dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: