Način pripreme
Čeri paradajz sa opere i stavlja ceo u posudu za pečenje. U njega se dodaju gnječeni čenovi belog luka.
Paradajz se preliva maslinovim uljem, posipa se suvim origanom i bosiljkom, nakon čega se dobro promeša.
Po sredini se stavlja pločica kravljeg sira, posipa se sa malo bibera i posuda se stavlja u rernu.
Paradajz i sir se peku dok ne omekšaju.
Malo pre nego što se izvade iz rerne dodaje se i prethodno odmrznut spanać.
Kada se sastojci ispeku, izvade se iz rerne i presuju se ili gnječe viljuškom u kremastu smesu.
Dok se sos sprema, kuvaju se rotini u posoljenoj vodi.
Skuvana testenina se ocedi, ne pere se i prebacuje se u posudu za pečenje zajedno sa pola šolje vode u kojoj su se kuvali, dok je sos još vruć.
Rotini se mešaju i spremi su za serviranje.
Rotini sa paradajzom, spanaćem i sirom su mnogo ukusni.