Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Rotini sa viršlama i čedar sirom

Rotini sa viršlama i čedar sirom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4411451k191
Rotini sa viršlama i čedar sirom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
14/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Rotini sa viršlama i čedar sirom su neverovatno brza i ukusna testenina koju svako može da spremi."

Potrebni sastojci

  • rotini - 1 pakovanje
  • viršle - 2 komada (ili debredine, neke kobasice i drugo)
  • luk - ½ glavice
  • beli luk - 1 + 2 čena
  • paprike - 2 komada
  • dimljena aleva paprika
  • ljuta aleva paprika
  • aleva paprika
  • žalfija
  • majčina dušica
  • luk u prahu
  • beli luk u parhu
  • biber
  • maslac - 3 supene kašike
  • brašno - 3 supene kašike
  • mleko - 2 šolje + 1 šolja vode od makarona
  • čedar sir - 150 g
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno nasecka, beli luk se usitni, paprike se naseckaju na kockice, viršle - na kolutiće i izrenda se čedar sir.

Na zagrejanom ulju se blago proprže viršlice. Dodaje se 1 čen belog luka i začini do majčine dušice.

Dobro se izmeša da se začini ravnomerno rasporede po viršlala i nakon toga sa uklanjaju i ostavljaju sa strane u drugu posudu.

Ponovo se zagreje malo ulja i na njemu se proprži luk sa paprikama, nakon čega se dodaje i ostali beli luk.

Dodaje se maslac ι kada se istopi i zagreje, dodaje se brašno i brzo se meša. Kada više nema suvog brašna, sipa se mleko i neprestano se meša dok se ne dobije sos.

Dodaje se izrendani čedar i ponovo se meša dok se ne istopi sos za testeninu.

Ovde je red na začinjavanje lukom i belim lukom u prahu i solju i crnim biberom po ukusu.

U delovima se sipa odvojena voda od testenine - ½-1 šolje dok se ne dobije željena gustina.

Na kraju se sipaju rotini, propržene viršle i ponovo se mepa da se sve dobro pomeša.

Rotini sa viršlama i čedar sirom su neverovatno brza i ukusna testenina koju svako može da spremi. :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: