Način pripreme
Luk se sitno nasecka, beli luk se usitni, paprike se naseckaju na kockice, viršle - na kolutiće i izrenda se čedar sir.
Na zagrejanom ulju se blago proprže viršlice. Dodaje se 1 čen belog luka i začini do majčine dušice.
Dobro se izmeša da se začini ravnomerno rasporede po viršlala i nakon toga sa uklanjaju i ostavljaju sa strane u drugu posudu.
Ponovo se zagreje malo ulja i na njemu se proprži luk sa paprikama, nakon čega se dodaje i ostali beli luk.
Dodaje se maslac ι kada se istopi i zagreje, dodaje se brašno i brzo se meša. Kada više nema suvog brašna, sipa se mleko i neprestano se meša dok se ne dobije sos.
Dodaje se izrendani čedar i ponovo se meša dok se ne istopi sos za testeninu.
Ovde je red na začinjavanje lukom i belim lukom u prahu i solju i crnim biberom po ukusu.
U delovima se sipa odvojena voda od testenine - ½-1 šolje dok se ne dobije željena gustina.
Na kraju se sipaju rotini, propržene viršle i ponovo se mepa da se sve dobro pomeša.
Rotini sa viršlama i čedar sirom su neverovatno brza i ukusna testenina koju svako može da spremi. :)