Način pripreme
Prethodno skuvati jaja, i posebno u malo vode i šargarepu, prethodno nasečenu na četiri trake, po dužini.
Začiniti mleveno meso svim izbrojanim začinima, dobro umesiti rukama i dodati mocarelu, koja je prethodno zgnječena, pa je nakon toga umesiti sa mlevenim mesom. Dodati i jaje, pa ponovo sve lepo umesiti, da smesa postane homogena.
Na radnu površinu staviti dugačko parče alu-folije i namazati ga uljem. Preko njega rasporediti mleveno meso u obliku pravougaonika.
Na jednom kraju pravougaonika po dužini ređati jaja u niz, a oko njih sa jedne strane ređati trake kiselih krastavčića, a sa druge - trake šargarepe.
Pažljivo uviti u rolat pomoću folije, ali foliju ne uvijati u rolat, već je vući tako da ostane odozgo, da se njome uvije rolat na kraju i postavi u tavu.
Peći na 180 stepeni oko 40 minuta, uz povremeno proveravanje da se ne prepeče i postane suvo. Na kraju pečenja otvoriti gornji deo folije i ostaviti rolat da porumeni.
Sos pripremiti na sledeći način: na teflonskom tiganju zagrejati ulje, pa uz neprestano mešanje dodati i brašno. Nakon približno jednog minuta naliti i mleko i mešati dok se smesa ne postane jednorodna.
Posoliti, pobiberiti i dodati topljeni sir, ponovo mešati dok se sos ne homogenizuje, pa ga skloniti sa vatre.
Servirati komade rolata prelivene sosom i sa garnirungom po želji.