Način pripreme
U mleveno meso dodajemo začine, dva jajeta, od jednog ostavljamo belance i luk.
Sve to dobro promešamo i ostavljamo na 30 minuta u frižider.
Skuvamo druga dva jajeta, takođe i šargarepu. Isečemo krastavce i kačkavalj na tračice. Jaja sečemo na kockice.
Mleveno meso razvučemo da bude debljine pola santimetra.
U sredinu stavljamo od jaja, šargarepu, kisele krastavčiće i kačkavalj.
Uvijamo u rolat, odozgo namažemo odvojenim belancem, da se raspukne i posipamo prezlama.
Stavljamo u pleh i pečemo oko 30 minuta na 180 stepeni.
Za sos od pečuraka:
Isečemo pečurke i beli luk i pržimo u maslacu. Dodajemo vino i ostavljamo da se dinsta 10 minuta na tihoj vatri. Stavljamo i začine.
Zapečemo brašno za to vreme. Počinjemo da dodajemo po malo vode dok ne dobijemo željenu gustinu. Pomešamo zajedno sa pečurkama i dobijamo aromatičan i ukusan sos.
Za krompir pire:
Krompir operemo i oljuštimo. Stavljamo ih da se kuvaju oko 20-25 minuta. Vadimo i gnječimo gnječilicom dok su jop topli.
Ugrevamo mleko sa masalem i dodajemo ga u krompir pire. Posolimo i začinimo biberom.
Na tanjir stavljamo tri isečena parčeta rolata sa dve kašike aromatičnog sosa od pečuraka i kuglu krompir pirea.