Način pripreme
Sipamo toplo mleko, šećer i kvasac u posudu, mešamo i ostavljamo na 10 minuta.
Dodajemo ulje, jaje, vanilin šećer i mešamo.
Dodajemo brašno i so. Počinjemo da mesimo.
Na testo sipamo maslac i ponovo mesimo.
Ostavljamo testo da nadođe na sat vremena.
Testo sečemo na dva jednaka dela. Uzimamo jedan deo i sečemo jednom vertikalno i tri puta horizontalno. Tako ponavljamo i sa drugim delom. Počinjemo da oblikujemo loptice koje ostavljamo da nadođu na 15-20 minuta.
Svaku lopticu počinjemo da razvijamo, savijamo ih na dva dela i pravimo kalup za kiflicu.
Ređamo kiflcie u tepsiju i ostavljamo ih da nadođu na 20 minuta.
Pre nego što stavimo kiflice u rernu, premazujemo svežim mlekom.
Rerna se zagreva na 180 stepeni i peku se 25 minuta.
Mekane domaće kifle su gotove.