Način pripreme
Pomešajte brašno, kakao, sodu, prašak za pecivo. Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, kiselo mleko i vodu. Sipajte jajčanu smesu u suve sastojke.
Mešajte u dok se ne dobije ujednačena smesa. Na kraju dodajte vruću kafu, uz neprestano mešanje. Ako kuvate kafu u džezvi procedite je pre nego što je sipate.
Sipajte smesu u veluku pravougaonu posudu za pečenje sa papirom za pečenje. Moja je veličine 35-27 cm. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Ostavite koru da se potpuno ohladi. Podelite je na 3 jednaka dela. Umutite džem ručnim mikserom na kratko, da bude gladak.
Stavite prvu ploču u odgovarajući tanjir, namažite trećinom džema. Stavite drugu, odozgo mažite ponovo i tako i sa trećom. Na kraju završavate džemom. Ostavljate 1-2 sata u frižideru.
Za glazuru - istopite na kratko tečnu čokoladu i naneite kašikom haotično odozgo. Možete da koristite i običnu čokoladu sa malo maslaca ili ulja.
Isecite na kolačiće i uživajte!
Nek vam je slatko!