Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa tikvicama i kobasicama

Omlet sa tikvicama i kobasicama

Omlet sa tikvicama i kobasicama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ovaj omlet može da nahrani i onog ko je najgladniji"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • viršle - 4 komada (ili druga kobasica)
  • sir - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 - 3 komada (može i čeri)
  • beli luk - 2 čena
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pasiramo prethodno skuvane tikvice, isečene čenove belog luka i sitno isečen luk.

Mutimo jaja sa začinima.

Stavljamo ih u posudu za pečenje, namazanu uljem, dodajemo smesu od tikvica, narendan sir i blago promešamo.

Odozgo ređamo na kolutove isečenu kobasicu i paradajz takođe isečen na kolutove.

Pečemo omlet u zagrejanoj rerni do 180 stepeni 40-50 minuta - proveravamo čačkalicom.

Kada je suva omlet sa tikvicama je gotov.

Garniramo omlet sa tikvicama i kobasicom sa kečapom ili drugim sosom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: