Način pripreme
U posudu sipam vodu i dodajem opran i oceđen pirinač. Ostavljam na tihoj vatri mešajući s vremena na vreme (3 od 6 stepeni ringle).
Kada pirinač upije vodu, tri puta dodajem toplo sveže mleko. Moje mleko je domaće i upravo skuvano.
Često mešam da ne zagori dok se ne zgusti. Ja sam dodala + još 60-100 ml vode da budem sigurna da će se pirinač skuvati.
Kada mi se već dopada gustina mleka sa pirinčem, sipala sam 20 supenih kašika šećera i ponovo mešam.
Skidam sa ringlw nakon nekoliko minuta koliko je potrebno da se istopi šećer.
U ovom momentu stavljam kockicu kravljeg maslaca i mešam dok se u potpunosti ne istopi.
Raspoređujem u kalupčiće i mleko sa pirinčem posipam cimetom odozgo.
Krem postaje savršen, pirinač veoma dobro skuvan i ukusan! Po želji može + vanila za vaše mleko sa pirinčem i kravljim maslacem.