Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Sutlijaš»Mleko sa pirinčem i kravljim maslacem

Mleko sa pirinčem i kravljim maslacem

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5114453
Mleko sa pirinčem i kravljim maslacem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Krem postaje savršen, pirinač veoma dobro skuvan i ukusan!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • voda - 250 ml
  • pirinač - 1 šolja
  • šećer - 10 supenih kašika
  • kravlji maslac - 10 g (komadić)
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipam vodu i dodajem opran i oceđen pirinač. Ostavljam na tihoj vatri mešajući s vremena na vreme (3 od 6 stepeni ringle).

Kada pirinač upije vodu, tri puta dodajem toplo sveže mleko. Moje mleko je domaće i upravo skuvano.

Često mešam da ne zagori dok se ne zgusti. Ja sam dodala + još 60-100 ml vode da budem sigurna da će se pirinač skuvati.

Kada mi se već dopada gustina mleka sa pirinčem, sipala sam 20 supenih kašika šećera i ponovo mešam.

Skidam sa ringlw nakon nekoliko minuta koliko je potrebno da se istopi šećer.

U ovom momentu stavljam kockicu kravljeg maslaca i mešam dok se u potpunosti ne istopi.

Raspoređujem u kalupčiće i mleko sa pirinčem posipam cimetom odozgo.

Krem postaje savršen, pirinač veoma dobro skuvan i ukusan! Po želji može + vanila za vaše mleko sa pirinčem i kravljim maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: