Način pripreme
Prvo sam u ulju propržila svinjsko meso da promeni boju.
Izvadila sam svinjska rebra i u istu masnoću sam stavila naseckan kupus. Mešala sam nekoliko puta na srednjoj jačini ringle.
Kada se obim kupusa smanjio, dodala sam 200 ml tople vode i ostavila sam još da se dinsta kupus. Posula sam alevom paprikom i dodala sam začine.
Ostavila sam još malo da se skuva jelo. Izmešala sam koncentrat paradajza sa toplom vodom i sipala sam ga u šerpu kod kupusa. Po ukusu sam začinila solju.
U sve ovo sam dodala i opran i oceđen pirinač. Izmešala sam ga sa kupusom i dodala sam 5 šoljica tople vode (istom čašom sam merila i pirinač).
U duboku tepsiju na dno sam poređala dinstano svinjsko meso.
Na meso sam sipala sadržaj iz šerpe (kupus i pirinač).
Svuda sam rasporedila pirinač. Svinjetinu sa kupusom sam posula mlevenim crnim biberom i sa još malo ulja.
Kupus sa pirinčem sam pekla na 200 °C sat vremena i 10 minuta, otkriveno, bez folije.
Kupus sa svinjskim rebrima i pirinčem u rerni je savršen i ukusan!