Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Kupus sa svinjskim rebrima i pirinčem u rerni

Kupus sa svinjskim rebrima i pirinčem u rerni

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5214457
Kupus sa svinjskim rebrima i pirinčem u rerni
Fotografije: Niki Zhelyazkova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Kupusa sa svinjskim rebrima i pirinčem u rerni - oh, kako ćemo ga jesti - i da ne zaboravite čenove belog luka"

Potrebni sastojci

  • glavica kupusa - 1 sveža (otprilike 2 kg)
  • svinjska rebra - 1.4 kg
  • pirinač - 1 šoljica
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje - 4 supene kašike
  • lovorov list
  • crni biber - zrna
  • piment - zrna
  • crni biber - mleveni
  • so
  • paradajz pire - 0.75 g, koncentrat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sam u ulju propržila svinjsko meso da promeni boju.

Izvadila sam svinjska rebra i u istu masnoću sam stavila naseckan kupus. Mešala sam nekoliko puta na srednjoj jačini ringle.

Kada se obim kupusa smanjio, dodala sam 200 ml tople vode i ostavila sam još da se dinsta kupus. Posula sam alevom paprikom i dodala sam začine.

Ostavila sam još malo da se skuva jelo. Izmešala sam koncentrat paradajza sa toplom vodom i sipala sam ga u šerpu kod kupusa. Po ukusu sam začinila solju.

U sve ovo sam dodala i opran i oceđen pirinač. Izmešala sam ga sa kupusom i dodala sam 5 šoljica tople vode (istom čašom sam merila i pirinač).

U duboku tepsiju na dno sam poređala dinstano svinjsko meso.

Na meso sam sipala sadržaj iz šerpe (kupus i pirinač).

Svuda sam rasporedila pirinač. Svinjetinu sa kupusom sam posula mlevenim crnim biberom i sa još malo ulja.

Kupus sa pirinčem sam pekla na 200 °C sat vremena i 10 minuta, otkriveno, bez folije.

Kupus sa svinjskim rebrima i pirinčem u rerni je savršen i ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: