Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Ulične mekike iz davnina

Ulične mekike iz davnina

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Ulične mekike iz davnina
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
15
"Testo za ove ulične mekike iz davnina se pravi uveče za ujutru"

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 šolje
  • kvasac (suvi) - 7 g
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • voda - 2 1/2 šolje (topla)
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Testo za ove ulične mekike iz davnina se pravi uveče za ujutru.

U posudu za mešenje stavite brašno, kvasac, šećer i so. Dodajte toplu vodu i stavite poklopac posude.

Ispustite vazduh.

Bacajte posudu nekoliko puta dok ne osetite da se testo pretvorilo u loptu.

Stavite posudu u frižider.

Ujutru izvadite posudu, skinite poklopac i špatulom mešajte lepljivo testo. Stavite poklopac. Ispustite vazduh i ostavite posudu na toplom.

Kada se poklopac sam otvori, znači da je testo gotovo.

Stavite dubok tiganj sa masnoćom na ringlu da se dobro zagreje. Nauljenim rukama kidajte testo, oblikujte mekike i ubacujte ih u vruću masnoću.

Pržite dok ne postane zlatkasto sa obe strane. Ispržene mekike stavljajte na kuhinjski papir kako bi izašao višak masnoće.

Domaće ulične mekike servirajte sa šećerom u prahu, medom, slatkom, sirom - po vašem ukusu.

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: