Način pripreme
Testo za ove ulične mekike iz davnina se pravi uveče za ujutru.
U posudu za mešenje stavite brašno, kvasac, šećer i so. Dodajte toplu vodu i stavite poklopac posude.
Ispustite vazduh.
Bacajte posudu nekoliko puta dok ne osetite da se testo pretvorilo u loptu.
Stavite posudu u frižider.
Ujutru izvadite posudu, skinite poklopac i špatulom mešajte lepljivo testo. Stavite poklopac. Ispustite vazduh i ostavite posudu na toplom.
Kada se poklopac sam otvori, znači da je testo gotovo.
Stavite dubok tiganj sa masnoćom na ringlu da se dobro zagreje. Nauljenim rukama kidajte testo, oblikujte mekike i ubacujte ih u vruću masnoću.
Pržite dok ne postane zlatkasto sa obe strane. Ispržene mekike stavljajte na kuhinjski papir kako bi izašao višak masnoće.
Domaće ulične mekike servirajte sa šećerom u prahu, medom, slatkom, sirom - po vašem ukusu.
Neka vam je ukusno!