Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Hleb sa bademovim brašnom

Hleb sa bademovim brašnom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Hleb sa bademovim brašnom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Veoma je ukusan i mekan. Savršen za zdrave i dijetalne sendviče."

Potrebni sastojci

  • bademovo brašno - 55 g
  • kokosovo brašno - 10 g
  • jaja - 3 komada, XL
  • husk - 15 g
  • kiselo mleko - 2 supene kašike, sa zaobljenim vrhom
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja u posdi i dodajte bademovo brašno, kokosovo brašno, vlakna huska, so i kiselo mleko razmućeno sa sodom.

Mešajte drvenom kašikom dok se ne dobije glatko i meko test.

Mali kalup za hleb obložite papirom za pečenje. Dno nauljite kašikom maslinovog lja i prebacite testo u kalupčić. Sloj ne sme biti mnogo debeo.

Odozgo hlepčić pospite huskom ili bademovim brašnom i pospite drugom kašikom maslinovog ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok bademov hleb ne postane prijatno zlatkast.

Ostavite da se ohladi i nasecite gotov hleb sa bademovim brašnom.

Veoma je ukusan i mekan. Savršen za dijetalne sendviče.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: