Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćufte od tikvica sa bademovim brašnom u rerni

Ćufte od tikvica sa bademovim brašnom u rerni

Rositsa BoyadzhievaRositsa Boyadzhieva
Početnik
10322
Ćufte od tikvica sa bademovim brašnom u rerni
Fotografije: Rositsa Boyadzhieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Ćufte od tikvica sa bademovim brašnom u rerni poslužujemo sa ukusnom sezonskom salatom. Sjajne su!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 900 g
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1 supena kašika
  • beli luk - 3 čena
  • mirođija - 4 - 5 strukova ili peršun
  • bademovo brašno - 90 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • crni biber - 2 prstohvata
  • so - 2 prstohvata ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i narendaju zajedno sa korom na krupno rende. Posole se morskom solju i ostavljaju se u velikoj cediljki na 15 minuta da se ocede.

Iscede se oceđene tikvice i stavljaju se u duboku posudu. U njih se dodaju izmrvljeni sir, izrendani kačkavalj, jaja, ulje, presovani čen belog luka i sitno naseckana mirođija /peršun/. Dobro se izmešaju.

Na kraju se u smesu stavljaju suvi začini - bademovo brašno sa kašičicom praška za pecivo i začini so i crni biber. Ponovo se veoma dobro izmeša.

Tepsija se oblaže papirom za pečenje, premazuje se maslinovim uljem. Kašikom se uzima pripremljena smesa, oblikuju se kuglice od tikvica i ređaju se u tepsiju.

Ćuftice od tikvica se pek 35-40 minuta u pretohdno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom dok ne dobiju zlatastu koricu.

Ćufte od tikvica sa bademovim brašnom u rerni poslužujemo sa ukusnom sezonskom salatom. Sjajne su!

U sezoni tikvica obavezno probajte i naše recepte za namaze od tikvica ili salatu sa tikvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: