Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Makarone u rerni sa kačkavaljem, pavlakom i senfom

Makarone u rerni sa kačkavaljem, pavlakom i senfom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Makarone u rerni sa kačkavaljem, pavlakom i senfom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Servirajte raskošne makarone u rerni sa kačkavaljem, pavlakom i senfom tople. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • makarone - 300 g (kratke)
  • kačkavalj - 250 g
  • gauda - 100 g (zrela, aromatična)
  • pavlaka - 300 ml (za kuvanje)
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 550 ml
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • senf - 35 g (u zrnu, u starom stilu)
  • brašno - 50 g
  • hleb - 70 g, suv
  • biber - 1/2 kašičice, fino mleven
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice, fino mleveni
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ubacite suvi hleb da se samelje i blenderu na sitne mrvice.

Narendajte kačkavalj u posudu i promešajte sa 20 grama domaćih prezli.

U drugoj posudi narendajte sir gaudu i pomešajte sa preostalih 50 g mlevenog suvog hleba.

U dubokom tiganju ili kaseroli zagrejte maslinovo ulje i maslac. Sipajte brašno i mešajte dok se blago ne zaprži, nakon toga lagano sipajte mleko uz neprestano mućenje.

Nakon što se brašno savršeno rastvorilo, sipajte pavlaku, vodu, so po ukusu, biber i oraščić.

Promešajte dobro i dodajte makarone.

Kuvajte 10-12 minuta na umerenoj vatri, nakon toga dodajte kačkavalj i senf. Promešajte.

Za to vreme uključite rernu da se zagreje do 200 stepeni. Prebacite testeninu u sos u posudu za pečenje i pospite gaudom, pomešanom sa hrskavim hlebom.

Ubacite makarone sa sirom u rernu i pecite dok ne dobiju zlatastu preplanulost korice (oko 10-15 minuta).

Servirajte raskošne makarone u rerni sa kačkavaljem, pavlakom i senfom tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: