Način pripreme
Ubacite suvi hleb da se samelje i blenderu na sitne mrvice.
Narendajte kačkavalj u posudu i promešajte sa 20 grama domaćih prezli.
U drugoj posudi narendajte sir gaudu i pomešajte sa preostalih 50 g mlevenog suvog hleba.
U dubokom tiganju ili kaseroli zagrejte maslinovo ulje i maslac. Sipajte brašno i mešajte dok se blago ne zaprži, nakon toga lagano sipajte mleko uz neprestano mućenje.
Nakon što se brašno savršeno rastvorilo, sipajte pavlaku, vodu, so po ukusu, biber i oraščić.
Promešajte dobro i dodajte makarone.
Kuvajte 10-12 minuta na umerenoj vatri, nakon toga dodajte kačkavalj i senf. Promešajte.
Za to vreme uključite rernu da se zagreje do 200 stepeni. Prebacite testeninu u sos u posudu za pečenje i pospite gaudom, pomešanom sa hrskavim hlebom.
Ubacite makarone sa sirom u rernu i pecite dok ne dobiju zlatastu preplanulost korice (oko 10-15 minuta).
Servirajte raskošne makarone u rerni sa kačkavaljem, pavlakom i senfom tople.
Prijatno!