Način pripreme
Šećer i vodu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri. Kada provri kuvati još 7 minuta.
Skloniti sa vatre i dodati margarin isečen na kockice. Odmah mutiti mikserom da smesa postane penasta.
Dodati mleko u prahu i mutiti dok ne počne da se odvaja od zidova posude.
Smesu podeliti na 2 dela, u jedan deo dodati kakao i mutiti još malo da se sjedini.
Filovati oblande, mora se brzo raspoređivati fil, jer se steže, pa se oblande neće lepo zalepiti.
Nafilovane oblande opteretiti nečim teškim da bi se zalepile i ostaviti da stoji preko noći. Sutradan seći na željene oblike.
Prijatno uz Kinder oblandu!
Pošto se moj ručni mikser pokvario, morala sam da nađem drugi način da pripremim ovaj slatkiš. Koristila sam žicu za mućenje mišljenja da će me ruka danima boleti od mućenja, ali sam se prevarila. Malo teže se dobija penasta smesa sa početka, ali se mleko u prahu jako lako umuti i ne ostaju grudvice, ono čega sam se najviše plašila.