Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle preko soli

Svinjske šnicle preko soli

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Početnik
155
Svinjske šnicle preko soli
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Uživajte u ukusnim svinjskim šniclama na soli - sa jednim raskošnim prilogom su savršeno praznično jelo"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 6 šnicli ili svinjska plećka
  • morska so - 1/2 šolje
  • ruzmarin - 1 supena kašika
  • majčina dušica - 1 supena kašika
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte polovinu morske soli u pleh u ravnom sloju po celom dnu.

Namažete svinjsko meso maslinovim uljem i stavite na so u plehu.

Nakon toga pospite začinima ruzmarinom, majčinom dušicom, belim lukom u prahu i biberom po ukusu.

Pokrijte celo svinjsko meso sa preostalom soli, uverite se da je potpuno pokriveno meso i da nije otkriveno negde.

Neka šnicle stoje u soli oko pola sata.

Nakon toga ih izvadite i pecite na gril tiganju ili na roštilju svinjetinu.

Servirajte šnicle dok su tople. Dodajte im prilog po želji.

Uživajte u ukusniim svinjskim šniclama na soli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Jednostavno a preukusno
02.04.2023 16:23