Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus od belog pasulja

Humus od belog pasulja

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Humus od belog pasulja
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Servirajte humus od pasulja posut maslinovim uljem i susamom i sa prepečenim hlebom."

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 300 g, skuvan
  • leblebije - 100 g, skuvane
  • susam - 40 g
  • maslinovo ulje - 35 ml
  • sok od limuna - 25 - 30 ml, sveže ceđen
  • kumin - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite dobro skuvani beli pasulj i leblebije i stavite ih u posudu blendera.

Dodajte maslinovo ulje, so, sok od limuna, kumin, vodu i alevu papriku.

Zagrejte tiganj na umerenu vatru i zapecite u njemu susam (ako je sirov). Promešajte nekoliko puta, da se ohladi i sipajte ga u sve ostalo, sačuvajte malo za posipanje pri serviranju.

Ubacite sve da se samelje u glatku pastu (humus) i dodatno začinite sa još soli ili soka od limuna ako je neophodno.

Servirajte humus od belog pasulja posut maslinovim uljem i susamom.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: