Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Prebranac od belog pasulja

Prebranac od belog pasulja

AnitaAnita
Pomoćnik kuvara
16425387452
Prebranac od belog pasulja
Fotografije: Anita
1 / 3
15/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Volite li klasiku?"

Potrebni sastojci

  • pasulj beli - 1 kg
  • voda - po potrebi
  • univerzalni začin - 40 g
  • biber u zrnu - po ukusu
  • aleva paprika - 8 g
  • beli luk - 6 čena
  • crni luk - 400 g
  • ulje - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj kuvati, prvu vodu kad proključa baciti i naliti novom i dodati biber u zrnu ali paziti da se ne prekuva da se ne bi raspadao.

Crni luk sitno iseckati i kao i čenove belog luka, propržiti luk na zagrejanom ulju dok potpuno ne omekša.

Luk pržiti u posudi u kojoj ćete pasulj zapeći u rerni.

Proprženom luku dodati univerzalni začin i alevu papriku, promešati i dodati pasulj koji vadite rešetkastom kašikom.

Pasulj naliti delom vode u kojoj se kuvao i peći u rerni dok se ne zgusne, a suvišna tečnost ne uvri.

Prebranac od belog pasulja je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: