Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od pasulja sa namazom od belog luka

Ćuftice od pasulja sa namazom od belog luka

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Ćuftice od pasulja sa namazom od belog luka
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
05/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Specijalno za one koji misle da ukusne ćuftice ne mogu da se naprave bez mlevenog mesa - mogu i te kako - probajte ove"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 600 g (1 konzerva belog pasulja i 1 konzerva crvenog, oceđeni)
  • mladi luk - 1/2 vezice
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • čubar - 1/2 kašičice
  • divlja nana - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • prezle - 3 - 4 supene kašike
  • brašno - za uvaljati
  • ulje - za posipanje
  • so
  • za sos
  • orasi - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • prezle - 50 g
  • beli luk - 3 čena
  • voda
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte mladi luk i peršun.

Dobro ocedite pasulj. Izgnječite ga presom za krompire, kao u pire.

Dodajte iseckani luk i peršun, kao i začine. Dobro mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Dodajte prezle za zgušnjavanje. Umesite lepo i stavite smesu u frižider na otprilike sat vremena da se ohladi.

Kada je gotovo, izvadite i oblikujte ćufte od povrća. Uvaljajte ih u brašno i uklonite višak. Stavite papir za pečenje u tepsiju i poređajte ćufte od pasulja.

Pospite ih uljem i zapecite u prethodno zagrjeanoj rerni na 180°C otprilike 20 minuta, nakon toga pažljivo špaulom, da se ne bi raspale, okrenite i pecite ih još otprilike 10 minuta. Izvadite i ohladite.

Napravite namaz tako što u blenderu sameljete orahe sa belim lukom. Dodajte maslinovo ulje i prezle. Ponovo blendajte. Dodajte vodu do željene gustine umaka.

Začinite solju po ukusu.

Servirajte ćufte od pasulja sa sosom.

Ćuftice od pasulja sa namazom od belog luka su mnogo ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: