Caponata Siciliana

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Caponata Siciliana
Fotografije: Albena Asenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Caponata Siciliana - ukus sa Sicilije, koji podseća na francuski ratatuj."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 500 g
  • luk - 1 mala glavica
  • celer - 1 stabljika
  • čeri paradajz - 150 g
  • paradajz pire - 1/2 kašičice
  • zelene masline - 80 g
  • kapari - 1 kašičica
  • maslinovo ulje
  • sveži bosiljak
  • šećer - 1/2 kašike
  • belo vinsko sirće - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uživajte u ovom jednostavnom remek delu italijanske kuhinje, koje podseća na ratatuj.

Prvo očistite povrće, patlidžan, celer i čeri paradajz isecite na kockice, ako su jako krupni samo ih prepolovite.

Patlidžane stavite u posoljenu vodu da uklonite gorak ukus. Zatim u većem tiganju propržite patlidžan na masti dok ne porumeni. Kada je gotov, dobro ga ocedite i stavite na kuhinjski ubrus.

Stavite sitno seckani luk na njegovo mesto u tiganju. Čim postane providan, dodajte pasirani paradajz, prepolovljeni čeri paradajz i ostavite da provri dva-tri minuta. Zatim dodajte masline bez koštica i kapare.

Kuvajte tri minuta na laganoj vatri. Na kraju dodajte prženi patlidžan, sveži bosiljak, šećer, sirće i so po ukusu.

Mešajte još minut, a onda je sicilijanska kaponata spremna.

Caponata Siciliana se može poslužiti sa fokačom ili drugim italijanskim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: